Lilla Sverigebyn är ett ekologiskt och veganskt paradis där hela familjen kan njuta av semestern. De har öppet från juni till augusti och ligger i Vimmerby, Småland. I den här artikeln ligger dock fokus på deras trädgårdscafé som dignar med veganska fikaalternativ. Caféet ligger i anslutning till receptionen på platsen och du kan både sitta inomhus och utomhus och avnjuta allt från kaffe och kakor, till varma mackor och annat smått och gott. Allting som serveras på caféet på Lilla Sverigebyn är ekologiskt, veganskt och helt utan några skadliga, kemiska tillsatser, vilket är bra både för dig och miljön.

I Vimmerby finns det mycket roligt att hitta på, huvudattraktionen är Astrid Lindgrens Värld. Det kan vara bra att veta att det finns ett boende där du kan äta ekologiskt och veganskt till frukost, middag och fika när du besöker Småland. Det finns även djur och aktiviteter i Lilla Sverigebyn som gör det till ett fantastiskt stopp på semestern. Även om du inte är vegan är det en trevlig upplevelse och ett perfekt sätt att se hur gott veganska kakor och mat kan vara. De försöker även ha fokus på närodlat samt att allting du äter och dricker är ekologiskt på platsen.

Caféets utbud

Utbudet i caféet i Lilla Sverigebyn passar både små och stora. De är speciellt kända för sina glasspecialiteter från Glasstrolleriet, som görs på ekologisk rismjölk samt frysta frukter. Du väljer själv vilken frukt du vill ha i din glass. Det finns också olika typer av kaffe och hembakade kakor och bakverk som kan avnjutas. En annan specialitet på caféet är deras veganska varma mackor, det finns varianter med tomat, ost och basilika men även varianter med antingen bär eller varför inte banan och choklad? I receptionen kan du dessutom köpa snacks, fruktdrycker, lättöl och veganskt godis och choklad till exempel.

Frukost och middagsalternativ

När du besöker Lilla Sverigebyn kan du även avnjuta deras frukostbuffé eller äta middag i deras restaurang, även detta är veganskt och ekologiskt. Frukosten är generös och innehåller både mat och dryck som du kan äta hur mycket du vill av, det ingår för alla boende. Middagen är alltid soppa, som buffé, där du kan välja mellan två olika soppor. Utöver soppan kan du avnjuta en fantastiskt vacker och god salladsbuffé när du äter middag i restaurangen. Det finns också veganska grillpaket du kan köpa och grillar att låna, samt att du kan laga egen mat i självhushållet så variationerna är många.

Att göra i Lilla Sverigebyn

Förutom all den goda veganska och ekologiska maten finns det mycket annat att njuta av när du besöker Lilla Sverigebyn. De har gott om aktiviteter som passar både vuxna och barn. Det finns flera sjöar och en å i i närheten där ni kan bada, samt att de erbjuder yoga dagligen. På plats hittar du gott om lekmöjligheter för barnen, samt att vi har frigående djur som ni kan studera. Ni kan dessutom få massage och hälsorådgivning på plats. Det finns även mycket att göra i Vimmerby med omnejd, varför inte besöka omtyckta Astrid Lindgrens Värld under en dag?

Sammanfattning

I Lilla Sverigebyn kan du avnjuta en mysig semester där du slipper oroa dig över maten. Här erbjuds enbart ekologisk och vegansk mat som inte innehåller några skadliga tillsatser. Det finns ett mysigt café med både varma mackor och bakverk, en stor frukostbuffé samt en restaurang där du kan äta soppa till middag varje dag. Detta är en fantastisk oas både för veganer och köttätare som vill njuta av ekologisk och närodlad mat i Småland. Det finns även gott om aktiviteter för både små och stora, till exempel frigående djur, sjöar att bada i samt att det är nära till Astrid Lindgrens Värld.