Om du tvivlar på att resa på grund av att du är vegan och att det kan vara svårt att hitta god mat och bli mätt listar vi här några tips på resmål som är bra för dig som vill resa och samtidigt njuta av vegansk mat. På de flesta resmålen finns vegansk mat, men vissa är ändå bättre än andra.

För den som vill hitta veganska ställen att besöka på sitt resmål är det en bra metod att använda appar som exempelvis HappyCow. Här listas kontinuerligt restauranger och caféer med vegetariska och veganska alternativ på menyn av användarna. Du kan även se bilder på många rätter om du vill ha en föraning om vad det är du beställer. Även Google hjälper till på vägen.

Costa Rica – drömstället för dig som vegan

Om du vill ha bra vegansk mat på resan är det en god idé att besöka Costa Rica. Här finns allt du behöver för att bli mätt och må bra. Frukten är närodlad och även grönsakerna. I Costa Rica finns det mängder av bra restauranger och caféer som passar såväl veganer som vegetarianer, vilket gör det till ett underbart resmål.

För den som vill ha ett specifikt tips finns det ett lunchställe som heter Mantras och där är allt veganskt och vegetariskt. Något du måste testa där är deras färskpressade juicer och smoothies. Du hittar Mantras caféer i San José där de har två olika lokaler, en med namnet Mantras Veggies Coffee och en som heter Mantras San Pedro.

Santorini i Grekland med sina härligheter

Du kanske blir förvånad när du läser att det finns en hel del caféer på Santorini som har veganska härligheter som veganska bullar och chokladbollar. På Santorini finns det flera olika växtbaserade drycker så det är inga problem för veganska kaffeälskare som är vana vid det hemifrån. Dessutom går det även att hitta vegansk glass på den grekiska ön Santorini.

Något som du måste beställa och testa är falafel med Greklands supergoda hummus. Deras pommes frites är inte fel de heller. Om du hittar en riktigt bra restaurang kan du köpa allt från veganska hamburgare till hemmagjord falafel. Dressingen brukar vanligtvis vara gjord på tahini. I Santorinis huvudort Thira finns det till exempel ett underbart falafelställe som heter Falafeland.

San Francisco – mat från världens alla hörn

Ett bra resmål för den som är intresserad av att äta veganskt är San Francisco. Här finns mycket hälsosam mat att välja på och det går att hitta rätter från världens alla hörn i denna fantastiska stad. Om du vill ha vegoburgare kan du till exempel besöka VeganBurg och om du istället är sugen på sushi finns det ställen med vegansk sådan.

I San Francisco finns det även fantastiska indiska och mexikanska restauranger med flera veganska alternativ på menyn. Sanningen är ju den att det faktiskt går att hitta vegansk mat lite här och där och om du har kunskap och är beredd att ibland ställa frågor till personalen så går det oftast att lösa. Även exempelvis italiensk mat går att få vegansk.

Malmö – falafelns rike

En stad i Sverige som ligger i framkant när det gäller vegansk kost är Malmö. Här finns det veganska alternativ på de allra flesta restaurangerna. Dessutom kryllar det av falafelrestauranger, särskilt kring Möllevången. Visste du att Malmö till och med har en falafelfestival? I Malmö finns även många mysiga restauranger med vietnamesisk mat, vegoburgare, bowls och underbara sallader. Det finns även en Avokado-restaurang värd ett besök!

Berlin – en internationell vegandestination

Det veganska utbudet i Berlin fortsätter att växa. Berlin har länge setts som en internationell vegandestination, ordet vegan syns överallt i den medvetna och hippa staden. Här finns pizza, kebab och raw food att välja mellan. Det finns även finare restauranger med till exempelvis vietnamesisk mat. Du kan käka brunch på Cafe Vux eller varför inte testa vegansk tysk mat på Jivamukti Canteen?